Ruaha Sunset

Mdonya Old River Bush Trail

Mdonya Old River Bushcamp er placeret midt ude i bushen i den største sammenhængende biotop i Tanzania -Ruaha National Parken. Indlogering i Meru safari telte i et af de mest uberørte vildtområder i verden. All inclusive skræddersyet privat eksklusiv rejse inkl. fly, og afrejse efter ønske.

Mdonya Old River Bush Trail. Fly & camp. 7 dage. Tanzania

Mdonya Old River Bush Trail. Fly & camp. 7 dage. Tanzania

Mdonya Old River Bushcamp. 7 dage, 4 nætter fra kun kr. 26.950,- pr. person alt inkl. * * ______________________________________________________________________________

Ruaha National Park

Ruaha tilbyder håndgribeligt forskellige safaris fra det som man kan opleve i det Nordlige Tanzania (Serengeti mfl.) alene på grund af parkens afsides placering. Men også at beliggenheden betyder væsentligt færre turister og området føles og opleves som følge heraf uspoleret og meget af vildtet (og dets adfærd) er helt forskelligt fra det man møder i de nordlige safari parker. Ruaha er også en stor supplerende kontrast til Selous Game Reserve hvorfor de to parkers tilbud på oplevelser arbejder rigtig godt sammen. Se eksempel på frontiers Selous Camps her.

Ruaha er den største National Park i Tanzania med et areal på ca. 20.000 kvadrat kilometer. Hvis man nu som læser undrer sig over at Ruaha har den samme betegnelse som Selous Game Reserve 31 Landrover In Flooded Mdonya, Ruaha Jpg(med 55.000 kvadrat kilometer) skyldes det at sidstnævnte ikke er en nationalpark men et reservat hvor jagt også er tilladt. Ruaha udgør en transit zone mellem den sydlige del af Afrikas miombo økotype og den del af det nordlige Tanzania som har betegnelsen Maasai Steppe økosystemet.

Takket være den store biodiversitet er antallet af planter, fugle og vildt kolossal. Landskabet er storslået med røde bakker afbrudt af flade åbne områder med græsningsarealer og tættere bush områder bestående af blomstrende småtræer og buske (Combretum & Brachystegia).

Ruaha floden fortryller med dens store variation af pattedyr og fugle som kommer til floden for at drikke. Den bedste periode at besøge Ruaha er i tiden fra juni til februar. Den korte regn som falder i december efterfølges at en fascinerende overflod af grønt og forvandlingen sker næsten fra den ene dag til den anden. Du kan i perioden i øvrigt opleve den fornøjelige aktivitet -at hjælpe med at skubbe firehjulstrækkeren op af mudderet. Aktiviteten er dog frivillig.

Ruaha er Tanzanias mindst tilgængelige park hvilket betyder få turister og at miljøet er helt uberørt med et af de mest spændende og overvældende vildt oplevelser i verden.

Lige som Selous er Ruaha ikke et sted hvor man skal skynde sig eller kører efter et stramt dagsprogram, man fokuserer på naturen og detaljen. Tre dage er et fornuftigt minimum og selv efter fem dages ophold er der stadig mængder at se og udforske. Ruaha er en meget stor park og det er kun 5% af parken som besøges regelmæssigt af turister. Store dele af parken kan som følge heraf kun opleves med en erfaren Ruaha guide. Så hvis eventyret og opdagelsesrejse er på ønskesedlen er Ruaha National Park stedet.

Historie

Parken blev etableret i 1910 som en del af det oprindelige Saba Game reserve. Parkens endelige afgrænsning blev dog først fastsat i 1964. Ruaha er del af et meget større økosystem ( 45.000 kvadrat kilometer) inkluderende Rungwa og Kisigo Game reserves. Rygraden i parken er afvandingsområdet mellem de to floder Nzombe og Ruaha, som med dets dramatiske høje skråninger dækker for store  miombo skovstrækninger.

Neden for dette ligger et bølgende kuperet terræn dækket af vegetation lige fra tør bush til træløse græssletter, sumpe og stedsegrønne skove.  Området gennemkrydses af adskillige sand floder som i øvrigt er et karakteristisk kendetegn for området.

Man har fundet over 1.650 plantearter og mere end 570 fuglearter er blevet registreret i selve parken indtil nu. Selv i dag finder man nye arter her -hvilket er en indikation af hvor lidt kendt parken er. Ruaha er kendt for sine store flokke af elefanter og bøfler og en af hovedattraktionerne er muligheden for at finde Kudu (Greater & Lesser) så vel som den majestætiske Sabelantilope i det samme område.

Når der er byttedyr er der naturligt nok også rovdyr. Løver, Leoparder og Geparder har hjemme i Ruaha og man kan hvis heldet tilsmiler en, støde på den sjældne Afrikanske vildhund.

Ruaha National Park kan besøges året rundt. Man er ikke som i andre parker i Tanzania i samme grad underlagt de to regntider (Short rains (oktober til december) & Long rains (april til juni)) da den vestlige del af Tanzania hvor Ruaha er placeret er et af de områder hvor der falder mindst regn. Man skal dog i perioden april-maj) være opmærksom på at de lokale flyforbindelser kan være indstillet pga. regnen og at vejene kan være temmelig mudrede selv for en 4WD. Juni til november er den tørreste periode med fokus på fotosafari og game viewing omkring flodløbene og de permanente vandhuller.

Mdonya Old River geografiske placering

Mdonya Old River Camp er placeret i den vestlige del af  Ruaha National Park. Man ankommer med safarifly enten fra Arusha eller Dar es Salaam, hvor der er daglige ankomst og afgange. Lejrens landrover venter når flyet lander på Msembe Airstrip, og man får med ca. 1-2 timers kørsel gennem parken det første indtryk af de oplevelser som venter efter man er blevet budt velkommen og installeret i lejren.

Dyrelivet

De fleste arter storvildt findeMdonya Lion Cubss i parken. Elefant, Bøffel, Flodheste, Krokodille, Løve, Gepard, Leopard og den Afrikanske vildhund (selv om den sjældent ses). Man finder også Zebra, Kudu Roan & Sabel antiloper samt de allestedsnærværende impalaer. En fængslende variation i smådyr kan også observeres.

Det formidable antal bøfler bliver utrætteligt fulgt af store løveflokke med op til 20 sultne dyr. I Ruaha floden har man identificeret 38 forskellige fiskearter, som traditionelt har udgjort en vigtig del af kosten for de mennesker som lever langs floden.

Antallet af krokodiller i floden er steget de sidste år og man finder nu nogle meget store bæster liggende på flodbredderne. Flodheste bruger dagen i vandet og man kan i skumringen se dem komme op af vandet for at græsse på land om natten.

Den Store Ruaha flod

(eller  Lyambangari som den kendes på Kihehe, lokalsproget) og flodens afvandingsområder udgør arealmæssigt kun en lille del af parkens størrelse. Men måske ikke så overraskende indtager floden en central rolle når man skal se dyr. Floden rejser sig fra sumpene i vest og danner mere eller mindre den sydøstlige grænse løbende sydvest til nordøst. Umiddelbart uden for parken får den selskab af Mzombe floden for endelig at løbe ud i den mægtige Rufiji flod kort før Stiegler´s Gorge i Selous Game Reservatet.

Ruaha er, bortset for regntids perioderne (specielt april) sjældent fyldt med vand. I de tørreste perioder kan man opleve at vandstrømmen helt ophører så floden bliver til en bred flod af sand. Flodskrænterne er flere steder bevokset med acasia, tamarind (stedsegrøn storkronet tropisk træ) og anden skov som findes i flodområder. Mod nord øst for Msembe flyder floden i de åbne græssletter og løber sammen med Mwagusi Sand River på vejen til Lunda i den østlige del af parken.

Klimaet

Den gennemsnitlige regnmængde i parken er målt til ca. 500 mm som normalt falder i perioden fra november til april. Den køligste måned er normalt juli med en dagstemperatur på maksimalt 30º C faldende til 15º C om natten. Temperaturen stiger langsomt frem mod regntiden i november eller senere. På det tidspunkt kan dagstemperaturerne nå op på 40º C faldende til en nattetemperatur omkring de 25º C. Så husk solhat og solcreme med høj beskyttelsesfaktor.

Sproget er engelsk & swahili. Møntfoden er Tanzanianske Shillings (TZS). Se veksel kursen og landefakta her.

----- | | -----

Bush Safari rejse

Mdonya Old River Bushcamp. 7 dage, 4 nætter på destinationen. Alt inklusive * *

* * Helpension

Rejsen kan forlænges eller sammensættes efter behov

Ret til ændringer forbeholdes

151015_______________________________________ Klik på billederne i galleriet _____________________________________________
  Klik til forsiden

PawBestil tilbud
Ruaha Sunset
Ruahasunset2
Mdonya Tent Exterior7
Mdonya Tentwith Large Ellie
Mdonya Shower Skylight2
Steven Roskelly Guiding
Ruaha Pawprint1
Ruaha Lion Kaka Mdonya Pride1
Mdonya Pride2009 1
Ruaha Moth
Ruahacheetahs
Papilio Demodocus   Christams Butterfly Or Citrus Swallowtail
Mdonya Lounge Zebra
Mdonya Tentswith Zebra2
Ruaha Giraffe3
Ruaha Pearl Spotted Owlet
Ruaha Game Drive October
Ruaha Baobab2
Ruaha Hippos3
Ruaha Elephant2009 (40)
Ruaha Leopard
Ruaha Elephants Rains2
Ruahasunset1
Mdonya Dining By Campfire