Banner Small Left

Eventyrlig familie Safari

Eksklusivt ophold i mindre privat dansk ejet safari lodge grænsende til Kruger National Park på bredden af Olifant River. Smukt og luksuriøst indrettet i harmoni med naturen, omgivet af vilde dyr og enestående skønhed. Forkæl jer selv og børnene med en luksus Safari i trygge omgivelser, fra kun kr. 17.995,- pr. person alt inkl.

Eventyrlig familie Safari. 9 dage Sydafrika

Eventyrlig familie Safari. 9 dage Sydafrika

Eksklusiv familie Safari -Greater Kruger. 9 Dage, 7 nætter fra kun kr. 17.995,- per person. * * ______________________________________________________________________________

Greater Kruger National Park

Midt i den overvældende Sydafrikanske natur ligger Mpala Safari Lodge ved bredden af den navnkundige Olifant River og op til naturreservatet Greater Kruger National Park (KNP) et af de største national parker i Afrika og suverænt flagskibet af Sydafrikanske Naturparker. Parken dækker et areal på ca. 19.500 kvadrat kilometer i den nordøstlige del af Sydafrika ca. 360 km nord/syd og ca. 65 km øst/vest. KNP afgrænses af provinserne Limpopo mod vest og Mpumapanga i syd. Mod nord af Zimbabwe og mod øst Mozambique. Kruger er nu del af "Great Limpopo Transfrontier Park" og forbinder arealmæssigt Zimbabwe med Mozambique. Kruger National Parken svarer størrelsesmæssigt til ca. halvdelen af Danmark.

Den Sydafrikanske Republik udråbte Kruger til et beskytte område allerede i 1898 og blev Sydafrikas første National Park i 1926. Parken er en del af Kruger to Canyons Biosfæren og er betegnet som et "International Man and Bioshere Reserve" under UNESCO.

KNP har 9 hovedporte som tillader adgang til de forskellige camps.

Opholdet

Za Mpl Himmelseng Lang

Alle udflugter, game drives etc. udgår fra Mpala Safari Lodge, I rejsen er indeholdt ophold i luksus Chalet og fuld forplejning. Lodgen har tre  dobbethuse placeret midt i bushen med udsigt over Olifant River. Hertil kommer Main House som danner rammerne om hyggelige middage og morgenmåltiderne. 

Røverhistorier fortælles over en drink i loungen og man kan fordybe sig i en bog i zebrastuen, hvis man ikke har travl med at betragte dyrene ved flodbredden. 

Dobbelthusene (Chalets) er arkitekttegnede med respekt for både den afrikanske arkitektur og danske krav om eksklusiv indretning og høj komfort. Husene er udstyret med privat bad og toilet, aircondition, telefon og panorama vinduer. Der er endvidere hårtørrer, shaverstik og adaptor til EU 230 VAC stik.

Sengene er store og komfortable og redes op efter årstiderne. Efter game drives kan man slappe af ved lejrens swimmingpool.

Mpala Eventyrlig familie Safari opholdet:

Inkluderer følgende: | Inkluderer ikke:
• Flyrejse på økonomiklasse Danmark- Sydafrika T/R | • Forsikringer (Rejse) & Visa
• Transfer til og fra lufthavn | • Single tillæg
• Syv nætters overnatning i luksus chalet med privat bad & toilet mm | • Special ture/udflugter ud over nævnte
• Fuld forplejning, vand, kaffe & te | • Måltider ud over nævnte
• Sydafrikansk Bush Braii i naturen | • Tips & drikkepenge
• Game drives, Bush walks & Nat safari m/guide |
• 2 dages udflugt i Kruger National parken m/overnatning |
• Stammedans fra Sotho stammen |
• Besøg i landsbyskole |
• Afgift til Rejsegarantifonden |
• Tilladelser, skatter og afgifter |

Ekstra udflugtsprogrammer for dem som vi se mere :

View Elephant Herds with frontiertours

Hele området omkring Kruger National Parken byder på et stort udvalg af spændende udflugter og seværdigheder f.eks.

• Drakensberg og Panoramaruten

• Ballonflyvning eller River Cruise

• Kulturelt & histrorisk besøg i Soweto

• Geoparder & truede dyr

• Teltsafari eller Ridning

Har man ønske om specielle eller andre aktiviteter hjælper frontiers gerne hermed.

KNP Historie

Oprindeligt var området hjemsted for Tsonga folket. Den britiske koloniadministration flyttede i slutningen af 1800 tallet samtlige beboere fra området med det formål at etablere det største natureservat i Sydafrika. Udflytningen varede indtil 1926 og de sidste enklaver af Tsonga folket blev flyttet i 1960´erne.

I 1895 introducerede Jacob Louis van Wyk idéen om at etablere et beskyttet naturområde. Forslaget blev vedtaget ved lov i 1895 og præsidenten for Republikken Transvaal, Poul Kruger udråbte i 1898 et område til "Government Wildlife Park". Området blev senere kendt som Sabi Game Reserve og ekspanderede til Kruger National Park i 1926. Formålet var at kontrollere jagt og beskytte de faldende antal dyr i parken.

Efter proklamationen af Kruger National Park i 1926 kørte de første 3 turist biler ind i parken. Næste år var antallet steget til 180 biler og i 1928 til 850 biler. I 2012 registreredes ca. 1.000 besøgende biler om dagen.

I 50´erne påbegyndte man indhegning af parken. Formålet var at stoppe spredning af sygdomme og at stoppe krybskytteri. I slutningen af 1990´erne blev hegnene mellem Kruger, Klaserie Game Reserve, Olifants Game Reserve og Balule Game Reserve droppet og Greater Kruger Park var en realitet.

Den sidste sammenlægning skete i 2002 hvor Kruger National park, Gonarezhou National Park ( i Zimbabwe) og Limpopo National Park (i Mozambique) formede er stort sammenhængende naturområde kaldet den Store Limpopo Transfrontier Park.

Mpala Safari Lodge 

Bedste stol

Mpala Safari Lodge er placeret ved Olifant River i Limpopo provinsen den nordøstlige Sydafrika og tæt på grænsen til KNP.  Man ankommer med lokalfly fra Johannesburg, hvor der er daglige ankomst og afgange. Lejrens personale venter allerede når flyet lander enten i Phalaborwa eller Hoedspruit og man får med ca. 1-2 timers kørsel gennem Sydafrika de første fremmedartede indtryk af de oplevelser som venter efter man er blevet budt velkommen og installeret i lejren.

Mpala Safari Lodgeligger i det smukke og uspolerede landskab omkranset med et facinerende dyreliv. Mpala navnet stammer fra det lokale Sotho stammesprog og betyder Impala.

Mpala Safari Lodge er et udspring af to danskeres drøm om et naturparadis. Per og Helle påbegyndte realisationen af deres livs drøm i 2003 med det mål at etablere mulighederne for fantastiske naturoplevelser sammen med et højt komfort niveau og tryghed.

Mpala Lodge ejer et større landområde uden hegn så vildtet kan bevæge sig uhindret frem og tilbage mellem parkerne. Der er et stort og varierende dyreliv som man oplever på tæt hold. Da Mpala har meget vand også i den tørre periode vil der altid være dyr at se. 

Mpala er privat og udelukkende for lodgens gæster.

Kort over Mpala Campen

Flora og Fauna

Vegetionen i KNP kan opdeles i 16 microzoner med hvert deres særpræg. Området nord for Olifants River betegnes som Mopane Veld og domineres af Mopane træer (tørt og ørken agtigt bælgplantetræ der bliver 4-10 meter høje). Område syd for Olifants River kaldes thornveld. Græsområder (rødgræs, bøffelgræs) domineret af Akasie eller andre tornede træer f.eks. rød busk pil (red bush-willow veld) og Manula. 

Baobab And Elephant AfricaEt af de mest kendte og ikonagtige træer i Afrika -Baobab træet som ofte kaldes Livets Træ, finder man overalt på savannen og man mener at det kan blive mere end tusind år gammelt. 

Selve træet fra Baobab kan anvendes til en mange forskellige formål eksempelvis ly for dyr og enkelte gange for mennesker (ældre træer er hule) og den korklignende bark som er brandhæmmende har været anvendt til både reb og tøj. 

Frugten fra Baobab træet (kaldes abe brød) kan spises og er fuld af vitaminer. 

At se Big 5 er blevet et must for mange safari gæster, og i parkerne findes de fleste arter storvildt. 

Med estimerede 1.500 løver, 17.000 elefanter, 48.000 bøfler og 1.000 leoparder må man sige at der er rige muligheder for at finde og betragte dyrene. 

Man finder også andre spændende dyr i parkerne f.eks gepard, flodheste, den Afrikanske vildhund (selv om den sjældent ses), zebra, kudu roan & sabel antiloper samt de allestedsnærværende giraffer og impalaer. En fængslende variation i smådyr kan også observeres.

Der er ca. 147 forskellige større dyrearter i parkerne og man har i KNP ca. 114 forskellige reptilarter inklusive sort mamba, afrikanske klippe python og ca 3.000 krokodiller.

I Big 5 indgår også det sorte næsehorn (ca. 350) men man har også det hvide næsehorn (ca. 7.000) repræsenteret. De er begge beskyttede og udrydningstruede arter pga. omfattende krybskytteri. Du finder en oversigt over de pattedyr du kan finde i Greater Kruger National Parken ved at klikke her.

Ud af de ca. 517 forskellige fugle arter man kan være heldig at finde i KNP er de 253 residente.  Man kan observere både ørne, gribbe, storke, sekretærfugl, næsehornsfugl og en mængde mindre fugle bl.a. væverfugle, biædere og isfugle.  Du finder en oversigt over de mest almindelige fugle i Greater Kruger National Parken ved at klikke her.

Klimaet

Greater Kruger området har sommer regn og i perioden Oktober til April (sommer på den sydlige halvkugle falder i den danske vinterperiode) er meget varm men oftest behagelig. Vintrene er varme og milde men besøgende må forvente at medtage varmt tøj da aftenerne kan være kolde (f.eks på nat safari). Og husk endelig solhat og solcreme med høj beskyttelsesfaktor.

Klima oversigt Greater Kruger National Park

Weather/ Climate/Month Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Day temperature (C) 32 28 29 26 23 25 25 25 27 25 30 32
Night temperature (C) 25 25 20 15 11 10 10 15 18 20 25 25
No of rainy days 7 7 5 5 3 1 1 1 3 6 8 9

Sproget er engelsk & lokal bantu. Møntfoden er Sydafrikanske Rand (SAR/ZAR). Se veksel kursen og landefakta her.

----- | | -----

Mpala Eventyrlig familie Safari. 9 dage. 7 nætter på destinationen. Alt inklusive * *

Vil du ud på eget eventyr? Bestil vognen her:

* * Helpension -tre måltider dagligt på destinationen

* Flyprisen reguleres iht. prisen på bestillings tidspunktet

På denne rejse er det maksimale antal gæster 12. Børn over 6 år er velkomne

Rejsen kan forlænges eller sammensættes efter behov

Prisen for rejsen er opgivet per person ved 2 personer

Ret til ændringer forbeholdes

Rgf Image003 R

311216_______________________________________ Klik på billederne i galleriet _____________________________________________
  Klik til forsiden

PawBestil tilbud
Banner Small Left
Za Mpl Elefant Forfra
Za Mpl 30 Elefanter S
Za Mpl Flodheste I Loeb
Za Mpl Leopard Ruller
Za Mpl Kudu
Za Mpl Main House Pano
Za Mpl Img 5606
Za Mpl Mpala Safari Lodge Dinnertime
Za Mpl Mpala Safari Lodge At Night 5553
Udsigtspunktet På Mpala L
Za Mpl 13 Mpala Tented Camp
Za Mpl 10 Mpala Tented Camp
Za Mpl Olifants River Med Solnedgang 1
Za Mpl Cosy Fire At Mpala Bush Camp
Za Mpl 02 Mpala Ballonflyvning
Za Mpl 04 Ballonflyvning
Za Mpl 07 Mpala Drakensberg Waterfall
Za Mpl 09 Mpala Eccocaves
Za Mpl Burkes Luck Potholes Nedad
Za Mpl Ridetur Flodheste
Za Mpl Ridetur
Za Mpl Skoleboern
Za Mpl 21 Mpala Aloe Flowers
Za Mpl 69 Black Stork And Elephants
Za Mpl 25 Perlehøns
Za Mpl 01 Gigant Kingfisher
Za Mpl 27 Struds
Za Mpl Zebra Gruppe
Za Mpl Naesehorn Med Baby
Za Mpl Mpala Nat Med Tordenvejr
Za Mpl Mull Moon Over Mpala Safari Lodge