View From Lions Head

I Strandlopernes fodspor

Hike den gamle sydafrikanske stamme Strandlopers levesteder i den tidligere Cape koloni. Gå langs kysten på Whale Trail og oplev dagens Sydafrika mikset med fortidens. Se de truede Cape Griffons, tusindårige bushmans paintings, savanne dyrene og besøg Cape Fur Seals. 10 dage med 9 dage på destinationen. Afrejse efter aftale med min. 4 personer. Alt inkl.

I Strandlopernes fodspor. 10 dage. Sydafrika

I Strandlopernes fodspor. 10 dage. Sydafrika

I Strandlopernes Fodspor. 10 Dage, 8 nætter fra kun kr. 17.995,- per person alt inkl. * * ______________________________________________________________________________

Hermanus

Hermanus (oprindeligt kaldt Hermanuspietersfontein, men forkortet i 1902 da navnet var for langt for postvæsenet. Pop ca. 11.000), er en smuk kystby i den sydlige del af Western Cape Province i Overberg distriktet. Hermanus området er også kendt som Sydens Riviera.  Byen er verdensberømt for hval observationer af den Sydlige Rethval men Pukkelhvaler og Brydeshvaler er også set. Old Habour Museum indeholder flere udstillinger om den tidligere hvalindustri og beskrivelser af de forskellige hvalarter.

Hvalerne kan ses fra klipperne i bycenteret og langs kysten af Walker Bay som Hermelanaarde Wineyard
også indeholder de tidligere levestederne af Strandloperne og den nu så berømte Whale Trail hvoraf dele heraf indgår i hiking turene.
Hermanus er ud over hvalerne også kendt for sine verdenberømte signatur vine hvor mange af vingårdene er placeret i Hemel en Aarde dalen. Der er mere end 70 registrerede vingårde i Hermanus så der er nok for gourmet ganen at smage løs på. Du kan læse om enkelte vine på dette link: https://www.hermanus.co.za/wine

Byen er som en kuriositet den eneste by som har en historisk jernbanestation uden jernbane ! Byens grundlæggere besluttede ikke at lægge skinner da man mente at det ville medføre at byen blev mere kommerciel end ønsket.

Området er klassificeret som et varmt middelhavs klima med temperaturer varierende fra 30 til 10 oC. Sommeren falder i den danske vinterperiode.

Flora. Hermanus har en af de største mangfoldigheds niveauer i verden. Vegetationen består hovedsagelig af de såkaldte Fynbos som er en blanding af stedsegrønne busk lignende planter med små faste blade. I det lokale Fernkloof Nature Reserve er der registreret 1474 forskellige arter indtil nu.

South African National Space Agency som er en del af det verdensomspændende netværk som registrerer variationer i klodens magnet felt er ligeledes placeret i Hermanus.

Simons Town

Simon´s Town (Simonstad pop. ca. 6.700) er en idyllisk historisk by placeret på den østlige del af Kaphalvøen ud til False Bay, hvor mange dykker og hajekspeditioner udgår fra. Men Simons Town har også de sidste par århundrede huset Sydafrikas vigtigste flådehavn, først for den engelske flåde og siden 1957 den sydafrikanske.

frontiertours -Za SimonstownByen er opkaldt efter Kapkoloniens første guvernør Simon van der Stel som også grundlagde vinbyen Stellenbosch. Simons Town er i dag en forstad til Kapstaden.

Simons Town er ofte udgangspunkt for ture til Boulders Beach som huser stor koloni af afrikanske brillepingviner (Jackass Pinguin hvor navnet stammer fra de æselagtige skrål pingvinen udsteder).

Pingvinerne har været på stedet siden 1985 og det vides ikke hvorfor de pludselig valgte at bosætte sig tæt op ad områder med menneskelige aktivitet. Hele kolonien begyndte med to par og der er i dag ca. 3.000 fugle i kolonien. Boulders Beach er en del af Table Mountain National Parken.frontiertours -Zact Tee Simonstowns060

Byen er et populært surfer område og Simons Town er arrangør af det årligt tilbagevendende "Red Bull Wave Africa" surfer konkurrence.

I Simons Town finder man udvalg af gæstehuse hoteller, souvenir forretninger,restauranter mv. hvor menuerne på sidstnævnte naturligt nok er seafood baseret men man finder også restauranter med sydafrikansk menuer, kaffeshops, fastfood og fusion middage.

Når man nu er i vinlandet Sydafrika vil det være naturligt at man smager på de for området så kendetegnende vine, og kvalitetsvine fås til priser som vi blot kan drømme om i Danmark. (Amani/Stellenbosch; Bein Wine Cellar/Stellenbosch), og så er der endog et Tibetansk Tehus på havnefronten.

Seværdigheder. En tur ud i "Cape of Good Hope Nature Reserve" kan anbefales hvis man ønsker flere naturoplevelser eller Fishermans Beach, Smitswinkel Bay Beach mfl. hvis man vil til stranden og slikke sol. Warrior Toy Museum eller det Sydafrikanske Marine Museeum er også placeret i byen.

Big 5 Safari i Privat Game Reserve

frontiertours -Zact Rhino Teaser Image 09df76cfd5725d489d9441f42e15f5a1


I rejsen er inkluderet en heldags tur til et privatejet game reserve. Parkens beskyttede område er hjemsted for over 1.200 vilde dyr fordelt på 28 forskellige arter og hundrede fugle arter. Parken driver et Gepard Rehabiliterings program som i øjeblikket har 14 geparder i pleje. Desuden støtter man aktivt et næsehorns beskyttelses program hvor man forsøger at finde metoder til at undgå krybskyttes jagt på næsehornets horn.

Besøgende følger dyrene fra specielt udrustede firehjulstrækkere bemandet med Rangers som hjælper med at finde dyrene og oplyser gennem turen om fauna og flora. Man støder på løver, giraffer, elefanter, bøfler, antiloper, flodheste, flokke af zebraer og andre savanne dyr.

Efter den spændende safari indtages frokosten i skyggen under lodgens store eukalyptus træ, hvor man kan udveksle oplevelser med de andre gæster.

I safarituren er indeholdt velkomstdrink, safari og frokost ude eller i restaurant (afhængig af vejret). Frokosten består af buffet med forretter, hovedretter og desserter. Drinks er ekstra.


Strandloperne (Afrikaans for person som lever af at samle ting på stranden)

Strandloperne er en uddød underart af de såkaldte Sanpeople (buskmænd) som levede af at jage og samle føde på strandene i Sydvestlige del af Afrika fra Cape kolonien til Skelet kysten. De fleste Strandloper samfund overlevede ikke de demografiske- og økonomiske ændringer som skete i Akrika i 19 og 20 århundrede og forsvandt gennem assimilation. Den eneste stamme som man stadig kan udskille fra de assimilerede naboer er Topnaar stammen i det sydlige Namib ørkenen som i 2++5 bestod af ca 500 mennesker fordelt over 12 små bosteder langs Kuiseb floden i den centrale del af Namibia.

Navnet stammer fra Afrikaans og er udledt fra Hollandsk "Strand =Strand" "Loper=Vandrer" . Termen er udvidet til at indeholde betydningen en person som samler ting på stranden og lever på en marine baseret diæt.

300px Of The Goringhaikona 1

De to mest kendte Strandlopere var Harry de Strandloper (Autshumato) som er forsøgt illustreret her til højre og Bientang. Harry var den første Strandloper leder som arbejdede som tolk for de første Europæiske nybyggere i Sydafrika i den Hollandske enklave Cape of the Good Hope i 1652. Etablerede handelaftaler med hollænderne og døde i 1663.

Bientang var den sidste kendte Strandloper. Menneskehedens historie i Cape området går tusindevis af år tilbage før Europæerne ankom. Udgravninger i kystnære huler viser at tidlige homo sapiens levede i området for 70.000 år siden. En udskåret okker stok fundet Blombos hulen nær Stilbaai er blevet dateret til den æra. 

Den sagnomspundne kvinde Bientang var den sidste kendte Khoi Strandloper som levede i en hule nær den gamle havn i Hermanus.

Bientang levede i slutningen af 19 tallet og det siges at hun forsvandt på mystisk vis da ingen ved hvad der skete med hende. Hulen var et fint hjemsted for hende da hun var fuldstændig selvforsynende. Hun levede af en stor og varieret forsyning af  fisk og skaldyr som hun samlede meter fra hulen. Rindende vand var der også, og i dag findes kilden under trappen ved indgangen til hulen.

Hun dyrkede frugt og grønsager i haven som desværre ikke kan ses i dag da der er bygget en restaurant på stedet. 

Bientang var en meget privat person som beskyttede sit hjem passioneret. Det var i følge det fortalte ikke usædvanligt at hun overfusede og enkelte gange smed sten efter forbipasserende som kom for tæt på hendes domæne.

Den ældre Bientang var ikke kun galsindet og hun levede i fuld harmoni med alle skabninger i hendes nærhed. Og dem var der mange af på daværende tidspunkt.

Spottet Cape GennetDet siges at en familie af ¨Plettet Cape Genette" (Desmerdyr) var hendes tro følgesvende. Arten findes stadig i klipperne i området og du kan være heldig at støde på dem.

Bientang skulle efter det sigende have været et meget åndelig væsen med overnaturlige evner bl.a. evnen til at kunne kommunikere med dyr. Stimer af hvaler returnerede hvert år til præcis det nøjagtige sted hvor hun levede og blev der måned efter måned. Vi vil gerne tro at det er Bientangs ånd som tiltrækker hvalerne til Walkers Bay og at Bientangs ånd ;lever i området, måske kan du også mærke det.

Hermanus Best Land Based Whale Watching In The World

Diverse :

Vejret i Cape området er omskifteligt. Halvøen er omgivet af to store havstrømme (Benguela & Angulhas) som sammen med topografien har indflydelse på det daglige vejr. Dette betyder at alle ture er afhængige af de vejrmæssige forhold og til dels også de vilde dyrs tilstedeværelse. 

Venligst bemærk at man ikke refunderer betalinger ved for sent ankomst til afgang eller pludselig opstået forkølelse/snue eller ved hovedpine eller andet som følge af manglende personlig pleje. Omlægning af turplan mv. gives kun i det tilfælde at operatøren aflyser planlagte aktiviteter af sikkerhedsmæssige årsager eller alternative løsninger ikke er mulig.

Der beregnes single tillæg på ophold og tillæg for rejser i højsæson. Eventuelle tillæg vil fremgå af tilbud eller efterregulering.

Opholdet

Misty Waves Front203

På den første del af turen indlogeres du i det komfortable luksus Boutique hotel (****) beliggende i Hermanus og placeret med udsigt over Walker Bay. Opholdet sker i standard værelse inkl. morgenmad.

Der er som minimum dobbelt seng med brus og bad, minikøleskab, pengeskab, fladskærms TV, hårtørrer, klima kontrol og room service. Flere værelser har spa og der er balkon eller patio. Værelses størrelsen afhænger af antal personer.

Hotellet ligger med 3 minutters gang til forskellige restauranter, forretninger, kunsthåndværker marked og det historiske landsby center. Der er adgang til gårdhave og swimming pool. En særdeles populær restaurant er tilknyttet hotellet og bord skal bestilles i forvejen. Vi kan ikke garantere sø udsigt til alle værelser.


På den sidste del af turen indlogeres du i luksus Guest Villa (****) som er placeret oppe på bjergskråningen med udsigt over bugten. Der er en frontiertours -Zact Grosvenor003 snoet gangsti som fører ned til hovedgaden i Simons Town med alle dets små hyggelige tøjbutikker, kuriositeter, souvenirs, kaffebarer og restauranter.
frontiertours -Za Ct Scvillas016I rejsen er indeholdt ophold i standard dobbelt værelse inkl. morgenmad. Hvert værelse har udsigt enten til havet eller bjergene.

Værelserne er udstyret med to enkelt senge eller dobbeltseng,  en suite badeværelse. I tilslutning til værelserne er der et stor lyst åbent opholdsrum med udgang til veranda.

Et åbent amerikansk køkken indeholder alle faciliteter til gourmet middage.

Morgenmaden stilles frem i køkkenet. Man tilbereder selv måltiderne og kan starte morgenen med solidt måltid siddende på verandaen med den betagende udsigt. Satellit TV hører også med og der er adgang til swimming pool og soldæk.

Vandreturen "I Strandlopernes fodspor" indeholder følgende:

• Flyrejse på økonomiklasse Danmark Sydafrika T/R
• Transfer til og fra Cape Towns Int. airport samt lokal transport jvf. program frontiertours -Simonstowns Pinguins
• Fire nætters ophold i lux gæstevilla (****) i standard værelse m/morgenmad
• Fire nætters ophold i Boutique Hotel m/morgenmad 
• Besøg på vingårde med vinsmagning & sejltur til Seal Island
• Heldags Big 5 Safari m/frokost
• Hike på Taffelbjerget m/frokost
• Hike til Cape Point NR & Cape the Good Hope m/frokost. Pingvin Koloni
• Hike Phillipskop NR med Bushmans paintings og besøg på ostefarm
• Kystvandring i Strandloper fodspor, hvalmuseum & afrikansk marked
• Hike i De Hoop NR med Kapgribbe, Kap Algulhas & fiskefælder
• Engelsk talende Guides, Tilladelser og Park Fees.

Ikke inkluderet er:

• Forsikringer (Rejse)
• Måltider ud over nævnte i madplanen
• Billetter og adgange som kun kan betales lokalt 
• Tips & drikkepenge, sodavand, øl, vin, champagne, cigaretter mv. 

Optioner og ekstras bestilles senest 1 uge før afrejse.

----- | | -----

I Strandlopernes fodspor. Hiking. 10 dage. 8 nætter på destinationen. Alt inklusive * *

* * Forplejning i henhold til specificeret madplan

Flyprisen reguleres iht. prisen på bestillings tidspunktet

Rejsen kan forlænges eller sammensættes efter behov

Prisen for rejsen er opgivet per person ved 4 personer

Ret til ændringer forbeholdes.

Om Rejsegarantifonden

010219_______________________________________ Klik på billederne i galleriet _____________________________________________
  Klik til forsiden

PawBestil tilbud
View From Lions Head
Cablecar
6. Vultures 1
3. Cape Point 3
Bettys Bay Walk
Disa Uniflora
Disa Admiration
Zact Simonstowns002
Last Month In Cpt 057
75219 10150923270290138 795662865 N
Dsc 0541
High Season Protea Cottage010
Za Ct Mosterts Mill
Zact Simonstowns050
Za Ct 800px Cape Of Good Hope
Zact Simonstowns030