Aliwalshoalmap

PADI Referral -Aliwal Shoal

Mangler du sidste del af PADI OWD kursus? Rejs til vort 5 stjernede PADI dykkercenter i Umkomaas Natal Sydafrika og gennemfør sidste del. 8 dage med 5 nætter i BB. PADI Certifikat udstedes efter kurset. Privat rejse inkl. fly. Afrejse efter ønske.

PADI Referral -Aliwal Shoal. 8 dage Sydafrika

PADI Referral -Aliwal Shoal. 8 dage Sydafrika

Aliwal shoal -PADI Referral. 8 Dage, 5 nætter fra kun kr. 11.995,- per person alt inkl. **

Mange dykkere kommer til Aliwal Shoal for at se den store varietet i hajarter som kan ses året rundt. Ragged Tooth (Sand tiger; Grey Nurse) er nok den haj som er repræsenteret i det største antal, men man finder også tigerhaj, zambezi, hammerhovedhajer og en gang i mellem den store hvide haj.

Herudover er Aliwal Shoal kendt for delfiner, havaborre, hvalhajer, pukkelhvaler og havskildpadder.

Som noget helt spetakulært er der det årlige Sardine Run hvor sardiner i milliontal migrerer fra de sydlige vande til vandende ud for KwaZulu Natal.

Faktabox Dykning Aliwal Shoal:

Aliwal Shoal 2013

Aliwal Shoal er udlagt som Marine Park

Generelt:
* Marine Parken er totalfredet (MPA)
* En af de 10 bedste Scuba destinationer i verden
* Årlige gennemsnitlige vandtemperatur er 24 C
* Alle dyk er afhængige af lokale hav- & vejrforhold
* God visibilitet de fleste dyk er inden for 30 meter
* Kendt for en stor & varieret haj bestand
* Har et utal forskellige rev formationer og huler
* Er åben for dyk hele året

Havet omkring Aliwal Shoal er betegnet som et Biodiverst miljø
Er med sine 126 km2 det sjette største marinereservat i Sydafrika
Er redeplads for sandtiger hajen (Ragged tooth, grey nurse) Raggie
Er migrations område for pukkelhvalen og hvalhajen
Er levested for de fleste predator hajer

Rev/vrag beskrivelse Rev Data Type Dyreliv Skills
Raggies Cave Max. dybde: 18 meter Sandtiger hajer (yngleplads i sæson); forskellige moræneål, havaborre OWD
Inside edge Max. dybde: 22 meter Blæksprutter, scorpionfisk, havsnegle OWD
Outside edge Max. dybde: 27 meter Hammerhoved, sports fisk, tigerhaj OWD/adv
Eelskins Max. dybde: 18 meter Drift dive Raggies, tropiske stimefisk OWD
North & South Sands Max. dybde: 15 meter Delfiner, sandtigerhaj (raggie) OWD
North Eastern Pinnacles Max. dybde: 14 meter  Stimer småfisk, søanemoner, havaborre OWD
Cathedral Max. dybde: 27 meter  Raggie; hammerhoved, pilrokke Advanced
Howard Castle Max. dybde: 27 meter  Stor varietet i marineliv Advanced
Manta Point Max. dybde: 18-22 meter  Manta flokke  (sæson), krebs, rejer Advanced
Vrag MV Produce (1974) Cargo Max. dybde: 32 meter Løvefisk, moræneål, havaborre, tigerhaj Advanced
Vrag SS Nebo (1884) Træskib Max. dybde: 27 meter  Moræne, rejer, barracuda, tun, tudsefisk Advanced
Max. dybde:

Tryk på start og se haj videoen fra Aliwal Shoal

----------------------------- ----------------------------


Umkomaas

Umkomaas (pop ca. 3.000) er en lille kystby på den subtropiske kyst af Kwazulu-Natal provinsen i Sydafrika. 48 km syd for Durban. Havnen blev bygget i 1861 med det formål at udskibe sukker. Efter den successfulde fjernelse af sandbankerne i Durbans havn forsvandt trafikken på havnen og den forsvandt sammen med Port Shepstone ind i glemslen.

Tæt på byen er Umkomazi flodens udmunding i det Indiske Ocean. Floden er den største på sydkysten og er ca. 300 km lang. Flodens navn stammer fra zuluernes sprog (isizulu) hvor uMkhomazi betyder "stedet for hun hvaler". Hvilket var betegnende for områdets havmiljø som tidligere var børnehave for nyfødte hvaler. 060.Jpg Comp

Umkomaas har i dag den største population af italienere syd for ækvator og der produceres industriel cellulose ligesom sukkerrør og sukker plantager dominerer landskabet.

Til erstatning for de traditionelle erhverv har Umkomaas  satset på udvikling af turismen og har oplevet en fortsat stigende interesse de senere år. Væksten skyldes bl.a de fine golfbaner men mest på grund af de helt uforlignelige dykker muligheder der er på Aliwal Shoal o.a.

Aliwal Shoal blev skabt for ca. 80.000 år siden og er et vulkansk rev ca. 5 km ud for kysten. Revet er hjemsted for både hård og bløde koraller og en stor varietet af tropiske som  subtropiske fiske arter. Revet er kendt for sit store antal af sandtiger hajer (Carcharias taurus) en fredelig hajart som i perioden august til november benytter revet som samlingssted for parring.

Navnet Aliwal stammer fra et 3 mastet skibsfartøj "Aliwal" som var tæt på at forlise på revet i 1849.

På revet findes desuden 2 skibsvrag, den norske bulk carrier "Produce" som sank i 1974 og "Nebo" som gik ned i 1884. Begge vrag er også populære dykker mål. På revet kan man møde Revhajer, sandtigerhaj, Zambesi hajen (bull shark) og mange andre dyr findes i overflod på revene.

En af de helt store begivenheder i området er de årlige sardine run, hvor sardinerne i milliard tal migrerer fra sydafrikas sydlige kyster til de varmere
vande ud for kwazulu-Natal. Stimerne følges af et utal af delfiner, søløver, hajer, spækhuggere, hvaler og fugle og er et spetakulært tag selv bord
i den helt store størrelse. Sardine run sker normalt hvert år i juli, men kan være afhængig af vejr og klimaforhold.

Dive Lodgen

5star Instruc BlackEfter mange ønsker oprettede dykkercenteret i 2007 en dykker lodge. Lodgen består af 5 en suite værelser med dobbeltsenge og udstyret med al den komfort man kan ønske sig f.eks. aircondition, ensuite bad/toilet og balkon med udsigt ud over havet. Der er også værdiboks, køleskab, te/kaffe faciliteter. Hertil kommer at lodgen råder over 2 køje værelser til familier eller backpackers. Lodgen er placeret på etagen over dykkerskolen og der er pool i grundplanet. Til de som ønsker andre adspredelser er der en golf course lige over for lodgen.

Stranden, forretninger og bank er inden for 3 min. gang. og byen råder over nogle fine restauranter med fornuftige priser.

Inkluderet i forslaget til Umkomaas opholdet er følgende:

• Flyrejse på økonomiklasse Danmark Sydafrika T/R
• Transfer til og fra King Shaka Int Airport, Durban
• Fem nætters overnatning i luksus suites m/morgenmad
• Leje af udstyr (full gear)
• 4 PADI havdyk + 2 ekstra fun dyk
• Materiale & PADI certificering
• MPA tilladelser (Marine Protected Area)

* Aktiviteter fra Aliwal Dive Lodge :

Opholdet i Aliwal Dive Lodge inkluderer gennemførsel af de obligatoriske havdyk med instruktør samt to ekstra dyk. De væsentligste dykker sites er vist ovenfor. Man kan også tage på udflugt i området som har nogle af de fineste golfbaner i Sydafrika, eller på besøg i nærliggende Durban. De fleste ting er billige i Sydafrika sammenlignet med Danmark.Tiger

Har man ønske om specielle eller andre aktiviteter hjælper dykkerskolen eller lodgen gerne hermed. Ønsker man eksempelvis en adrenalin mættet dykkertur arrangerer dykkercenteret, som et af de få steder i verden, gerne ture med dyk hos tigerhajen, vel at mærke UDEN bur

 Diverse :

Venligst bemærk at dykkercenteret/lodgen ikke refunderer betalinger ved for sent ankomst eller pludselig opstået forkølelse. Ved hovedpine eller andet som følge af manglende personlig pleje, eller dyk som afbestilles inden for 24 timer fra afgangs tidspunktet. Omlægning af dykkerplan eller refusion gives kun i det tilfælde at dykkercenteret aflyser planlagte aktiviteter af sikkerhedsmæssige årsager.

Sodavand, øl, vin, champagne, cigaretter, tips mv. er ikke inkluderet i prisen

Lodgen beregner tillæg for single ophold og tillæg for ophold i højsæson. Eventuelle tillæg vil fremgå af tilbud.

Generelt

Fra ankomst til afrejse vil Frontiers repræsentanter, hotellernes, campen og resortets personale gøre det yderste for, at man får en uforglemmelig oplevelse, som vil blive husket med glæde i mange år fremover.

Rejsens længde kan variere med en dag afhængig om man flyver om dagen eller om natten eller som tredje mulighed vælger et stop-over i f.eks Dubai, hvor forlængelsen er afhængig af mellemlandingens længde.

Da den enkelte rejse er skræddersyet til netop dine ønsker og behov er beskrivelsen et forslag, og den i fællesskab udarbejdede rejses indhold vil være specificeret i det endelige tilbud.

Forsikringer visa mv.

Alle camps/lodges/resorts stiller krav om gyldige forsikringer som dækker afbestilling, tilskadekomst, medicin ifm. opstået sygdom, evakuering og hjemtransport ifm. sygdom. (Rejseforsikring & afbestillingsforsikring). Hvis du skal på en dykkerrejse anbefaler vi en egentlig dykkerforsikring som oftets vil være et krav fra de respektive dykker destinationer. Du kan læse mere om forsikringer her.

De danske sygesikringsbeviser (det gule og det blå) er ikke gyldige uden for EU. Mange kreditkort eller interesse organisationer har i medlemskabet indeholdt dækning som i ovennævnte forsikringer. Man bør checke om man har dækning inden afrejse.

Forsikringerne kan tegnes hos Frontiers (klik her) og skal være gyldige/oprettet inden afrejse. Man bør også være opmærksom på at forsikringerne ikke udløber under rejsen og er gyldige op til 6 måned efter hjemkomst.

Der er visa krav til denne destination klik og læs mere om Sydafrika her.

Børn

Det er rejsemålenes politik, at børn over 10 år er velkomne. Aldersgrænsen er sat primært af hensyn til personsikkerheden (man bevæger sig rundt blandt vilde dyr) men også af hensyn til de andre internationale gæster i de forskellige camps/resorts som ikke nødvendigvis har det samme syn på børns deltagelse i voksen aktiviteter som vi har i Norden.

Børns anvendelse af svømmebassiner kræver voksen tilsyn og det kan ikke forventes at rejsemålet stiller tilsyn til rådighed.

Mobiltelefoner mv.

Mobiltelefoner kun må benyttes i lydløs tilstand. Anvendelsen af mobiltelefoner er ikke tilladt i offentlige områder, i parkerne, på havet eller i køretøjerne/både. I de forskellige game reserves eller national parker kan der ikke forventes mobildækning.

Priser o.a

Rejseforsikring, afbestillingsforsikring, dykkerforsikring, visa mv. er ikke inkluderet i rejsens pris, med mindre dette er oplyst i fremsendt tilbud. 

"Fra priser" er baseret på priser gældende i lavsæson. Priserne i højsæson er normalt højere. Højsæson er f.eks. højtider eller sommerperioder. Bemærk at syd for ækvator falder sommerperioden i den danske vinterperiode !

Prisen for rejsen er opgivet per person ved 2 personer og inklusiv moms og danske afgifter. Man må forvente at rejsemålene beregner single tillæg og tillæg for ophold i højtiderne.

Der er indeholdt flyrejse fra Danmark til destinationen og retur. Da denne del af rejsen aftales særskilt med flyselskaberne vil den endelige pris på den internationale flytransport afhængig af dagsprisen for billetten * . Flyandelen for internationale flyforbindelser vil derfor kunne variere inden for tilbuddets gyldighedsperiode. Frontiers vælger i udgangspunktet altid den billigste og hurtigste flyrute som er tilpasset de lokale forbindelser så transittid og ekstra overnatninger så vidt det er muligt -begrænses.

Transporten mellem de fjerne lodges og resorts hen over destinations landet sker hovedsageligt med Safarifly også kaldet bush planes (specificeret som fly & camp eller flycamp). Fordelen er, at man hurtigt og sikkert kommer derud hvor eventyret venter. I de tilfælde hvor der ikke er specificeret flycamp vil der være indregnet landtransport i rejsens pris.

----- | | -----


PADI OWD Afslutning. Dykkerkursus. 8 dage. 5 nætter på destinationen. Alt inklusive **

** Forplejning som Bed & Breakfast

* Flyprisen reguleres iht. prisen på bestillings tidspunktet

Rejsen kan forlænges eller sammensættes efter behov


______________________________________ Klik på billederne i galleriet _______________________________________
 
Klik til forsiden

PawBestil tilbud
Aliwalshoalmap
Adc2
Bedroom 2013
Scottburgh 20130506 00050
Scottburgh 20130506 00055
Dsc05354
Sardines Amanzimtoti 17 06 07 1056
Whale Adele